Aktiviteter i Mora med omnejd – upplev Dalarna

Dalarna är ett rikt turistlän, och här finns gott om aktiviteter för såväl familjer med barn som kulturintresserade vuxna och dig som är sportutövare. Här i närområdet finns sagolandet Tomteland, konsertarenan Dalhalla, rovdjursparken i Orsa och det geologiskt intressanta Siljansområdet. Bygden genomsyras av folkmusik, som bland annat får uttryck i Bingsjöstämman.

Kontakta oss 0250-592650 Du kan även maila: info@morahotell.se

Bo hos oss – tillgång till alla aktiviteter i siljansområdet

På Mora hotell bor du bekvämt och med hög standard. Allt vad Dalarna har ett erbjuda finns inom en dagsutflykts räckhåll med bil. Tåg- och bussförbindelserna är goda, och du har gångavstånd till Mora station. Utöver aktiviteter tipsar vi gärna om de undersköna miljöer som finns i närområdet – från fäbodvallar till vattenfall. Fråga gärna personalen på hotellet om tips.

Vasaloppet sommar och vinter

Vi har många gäster som bor hos oss i samband med Vasaloppets arrangemang under sommar och vinter. På sommaren är det Cykelvasan som lockar, och på vintern avgörs det klassiska skidloppet som lockar tävlande från världen över. Tjejvasan är ett annat arrangemang vars utövare gärna bor hos oss, och bekvämt åker med någon av bussarna till starten på morgonen.

Konst och konstupplevelser i Dalarna

I Dalarna finns flera stora konstnärer. Anders Zorn, känd för målningarna av sina dalkullor, har förärats ett museum här i Mora. Det är ett populärt resmål som lockar såväl nationella som internationella gäster. Något längre bort, i Falun, finns Carl Larsson-gården där konstnärsparet Karin och Carl Larsson bodde. Även detta är ett museum.

För dig som gillar action – utförsåkning och mountain bike i Gesunda

Ta med slalomskidor eller snowboard och boka in skidåkning i de fina backarna i Gesunda, som sommartid även erbjuder fartfylld downhill med mountain bike. Utförsåkning kan du även njuta av i Grönklitt i Orsa, Romme Alpin i Borlänge och så står hela Sälen till förfogande med ett flertal skidanläggningar.

Hur du hittar hit

Mora hotell

Här kan du se en karta över närområdet, med några intressanta platser utmärkta. Tveka inte att fråga oss om du undrar över något.

0m Till centrum
30m Till tåget
200m Zornmuséet
300m Vasaloppsmålet
7,6km Dalahästar Nusnäs
14,3km Tomteland