Tomteland – en sagolik familjeupplevelse

Visste du att vårt hotell ligger nära Tomteland? I Gesunda, strax utanför Mora, ligger Sagolandet Tomteland. Här finns en magisk värld som kan besökas av både stora och små. Barnen har dock större förutsättningar att få ut något av besöket, då tomtar och andra väsen helst anförtror sig åt de yngre förmågorna… Se vårt Tomteland-paket här

tomteland

Vad är Sagolandet Tomteland?

Det här är en temapark med sagotema, där nordiska väsen som tomtar, älvor och troll står i fokus. Här finns, förutom en fantasifull och vacker värld med spännande varelser, även restaurang, en scen där olika artister brukar uppträda och en shop. Även om budskapet är lekfullt, finns här lärdomar för barnen: parken har ett tydligt miljömedvetet budskap.


Vilka aktiviteter för barn och familj finns?

Parken har olika teman beroende på tiden på året. På sommaren är det sommaraktiviteter, medan hösten bjuder på spöklikt höstlov och vintern är tiden då populära showen Midvinterblot hålls. Som hotell nära Tomteland erbjuder vi paketlösningar inklusive boende året runt. Se Tomteland-paketet här och läs mer om vad som är aktuellt just nu.


Behöver du boende vid besök vid Tomteland?

Från Mora Hotell & Spa är det cirka 17 kilometer. Det tar normalt 17-20 minuter med bil. Om du bokar vårt paket ingår entré till Sagolandet Tomteland, övernattning i familjerum, stadig frukost, middag och access till vår relaxavdelning på hotellet. Bo bekvämt nära Tomteland.

Tomtelandspaket här

Öppettider Tomteland här