Vandra i Dalarna

Vandra i Dalarna i trolska skogar, längs historiska vattenleder och bland undersköna kullar och berg. Mora Hotell ligger mitt natursköna Dalarna. Vi erbjuder alla möjliga aktiviteter ute i Dalarnas skog och mark. Och när du sedan kommer åter till hotellet, har vi både en restaurang och ett spa, så att du kan fylla på energin och slappna av efter dagens äventyr.

vandra i dalarna

Att vandra i Dalarna

Dalarnas djupa skogar har i all den tid varit en källa till njutning och under. Bland de majestätiska och lite mystiska träden har anats och setts björn, varg och allsköns andra djur – men även vittror, troll och andra sagolika väsen. Att vandra i skogen och kanske gå en aning kittlande vilse är en upplevelse för alla sinnen, liksom tanken och fantasin. För att inte tala om hur avslappnande och uppfriskande det är att gå i skog och mark. Vem vet vilka äventyr som väntar dig bland tall och fura?


Forsande och stilla vatten

Förutom den fagra Siljan, som fridfullt flyta förbi vårt hotell, har Dalarna en mängd olika vattendrag. Vid eller på samtliga kan du finna ro, avslappning och äventyr. Kanske bär det av på fisketur eller andra äventyr – som de båtfärder vi erbjuder på Siljan. Eller kanske vill du bara sitta med dina tankar och en kopp kaffe vid stranden. Vattnet bjuder in till alla slags aktiviteter.


Dalarnas kullar

Förutom djup skog och levande vatten, har vi här kullar av varierande höjd och utsikt, vilka inte bara lockar till vandring och motion, utan också fantastiska fototillfällen. Ta den där perfekta semesterbilden med utsikt över Siljan eller stoltsera med att du joggat uppför en rejäl höjd. Vi har både vandringspaket och Instagramvänliga fotopaket.


Kom till naturen

Om allt detta vackra, mystiska och fridfulla, som Dalarnas natur har att erbjuda lockar, boka ett rum hos oss, för ditt välmåendes skull. Och för äventyret!