Konferens i Mora, Dalarna

Låt oss ta hand om dig och ditt sällskap!

Konferens i Dalarna

Söker ni konferens i Dalarna med övernattning, restaurang och spa? Kanske är det en utekonferens ni nu söker efter senaste tidens restriktioner på grund av Covid-19?

När svenskarna nu börjar konferera igen är det lugn och gemenskap som efterfrågas. Mora Hotell & Spa erbjuder ett konferensprogram som stärker sammanhållningen och gör mötet givande på ett säkert sätt. Oavsett om det är en inne eller ute ni konfererar, vill vi erbjuda dig och dina arbetskamrater en upplevelse. Vi har tekniken, kulturen, naturen och maten samt boendet som får er att komma tillsammans som grupp och företag. Välkommen till en modern konferensanläggning i klassisk kulturbygd.

Mora Hotell & Spa

Nytt konferenskoncept

Teams och Zoom i all ära, men det är vid de fysiska mötena de informella besluten kan tas. Covid-19 kan kommas att finnas över överskådlig framtid och hur bedriver man coronasäkra konferenser i det läget? På Mora Hotell & Spa har vi skapat ett nytt koncept för detta – ”Konferera på Dalavis” Läs mer under rubriken ”utekonferens med walk and talk”

Vill ni kombinera en inne och utekonferens går det också bra!

Våra konferenser eller kick off:er börjar då oftast med en frukostbuffé och en lätt start på morgonen, sedan lotsas ni till ett av de konferensrum som finns på hotellet. Vi har både större och flera mindre rum, vilket innebär möjligheten att dela in er grupperna i mindre breakoutgrupper vid exempelvis grupparbeten och liknande. Något vi särskilt har satsat på är ventilationen i våra rum och denna ventilationslösning finns i alla konferensrummen. En konferens hos oss avslutas oftast vid en eller flera aktiviteter nere vid sjön Siljan som du ser från hotellet. Här har vi inrett en liten arena för utomhuskonferens.

Deltagarna har givetvis tillgång till den senaste konferenstekniken även utomhus. En rullande foodtruck eller mat över öppen eld med stekhäll finns, där vår kock tillagar avslutande middag. Vi kan garantera ett naturupplevelsen något utöver det vanliga – att sitta få avsluta en givande konferensdag med utsikt över Siljan.

Tillgång till vår Spaavdelning med swimmingpool, ångbastu, diverse behandlingar och bubbelpool ingår.

Outdoor och Biking Dalarna

Vi är Outdoorcertificerade och har en dedikerad Outdoor Manager som hjälper Er att hitta i våra faciliteter för att ta hand om dig och din utrustning (cykeltvått, verktyg, kläd/skotork , spa,kartor till spår, leder och naturreservat (3 st inom 5 min)  m m)

Utekonferens: walk and talk & skogsbad

Efter den gemensamma konferensstarten på hotellet delas deltagarna in i grupper för en ”walk and talk”.

I små konstellationer vandrar ni utmed en vacker stig och får ta del av historia från trakten medans ni samtalar – ni byts av med jämna mellanrum och får därför prata med de flesta i gruppen. Slutmålet är mot en ”konferenslokal” i skogen. Solstolar står utplacerade kring en lägereld över vilken kaffet puttrar. Behövs en projektor går det att ordna. När det blir dags för lunch kommer antingen ett mobilt utekök eller så är en stekhäll uppvärmd och vår kock lagar då en god och värmande måltid över öppen eld.

Att tälja sin egen dalahäst kan vara en lugn och mysig aktivitet med lokal anknytning.
En aktivitet som verkligen är i ropet är skogsbad. Då går gästerna ut i skogen med en guide och får uppleva en lugn stund inspirerad av japansk filosofi. Övningarna ökar både kreativiteten och samarbetsförmågan,

Låt oss få skräddarsy denna utekonferens!

Enbart en dagskonferens?

Våra dagskonferenspaket kan bokas för stora eller små sällskap. Ni bestämmer om den skall kombineras med både inne- och utemiljö eller enbart i ett av valen. Genomgående för vår anläggning är fokusen på den lokala maten. Se vår höstmeny för inspiration. Vill ni få ett tema kring Moras kulturpersoner som Anders Zorn eller Gustav Vasa, kan vi paketera både en Zornmiddag & en Gustav Vasa-middag för de äventyrliga. Låt oss berätta mer om denna upplevelse. Mat & kultur vid samma tillfälle.

Mora Hotell har 4 ljusa, välutrustade, moderna konferenslokaler med kapacitet på 12 -180 personer, varav flera har utsikt mot Siljan. Vi har ca: 50 st rum för personliga samtal (businessrum), ett ledningsgrupprum för 4-12 pers, 2 st grupprum för 20-30 pers samt en stor sal för 100 personer. Allt med den senaste audio och videoutrustningen samt egen fiber till fastigheten

Våra populäraste aktiviteter och besöksmål är: Dalahästmålning, besök på Zorngården samt våra SPA-behandlingar.