Klassiskt och bekvämt boende i Dalarna

Bo i lugn miljö i Mora, Dalarna, som människor har gjort sedan 1830-talet. Här finns 140 rökfria hotellrum i olika storlekar, för både familjer, par och dig som behöver boende under Vasaloppet.

Våra rum

Hos oss på Mora Hotell & Spa kan du avnjuta din tid i våra avslappnande inredda rum. Du kan välja mellan våra rumstyper Standard, Superior och Business, som är noga designade för att Ni ska få en så bra hotellvistelse som möjligt.
Alla våra rum har utsikt mot stadskärnan i Mora. Antingen mot Moragatan eller stadsparken.

Standardrum

Våra Standard-dubbelrum (ca 19-21 m2) är enkla och komfortabla rum inredda i ljusa färger med färgstarka textilier.

Superior

Superior-rummen är stora rum (ca 24 m2), så kallat mini-sviter. Superior rummen har nya kontinentalsängar, dubbelsäng (180 cm) eller två separata sängar (90 cm).

Familjerum

Vår Family Suite består av ett stort dubbelrum med dubbelsäng (180 cm) och en bekväm sittgrupp/bäddsoffa (bäddmått 140 cm). I direkt anslutning ligger ett barn/lekrum med 2 sängar.

Premium

Premium-rummen är stora lyxiga rum (ca 24 m2), så kallat minisviter, där alla rummen har utsikt eller begränsad utsikt mot Siljan. Alla Premium rummen har nya lyxiga kontinentalsängar (180 cm säng).

Business

Business-rummen finns som dubbelrum (160/180 cm säng) eller twinrum (två 90 sängar). Rummen är stora (ca 20-24 m2) och bekväma med sittgrupp och gott om arbetsutrymme.

Bastusvit

Vi har 3 nyinredda sviter (39 m²) med egen bastu för 2-3 personer. Bastu sviterna har en stor hall och ett mindre vardagsrum modernt inrett i ljusa färger.

Utsikt över Siljan

Flertalet hotellrum har utsikt mot Siljan eller Tingshusparken. Den vackra omgivningen i Mora har inspirerat konstnären Anders Zorn, och sporrat mången vasaloppsåkare mot seger genom åren. I närområdet finns gott om aktiviteter för alla åldrar. Sagolandet Tomteland, konsertarenan Dalhalla, dalahästtillverkningen i Nusnäs, Zornmuseet och rovdjursparken i Orsa är några exempel.

Vad finns det för typer av rum att hyra?

Här finns mindre standardrum, stora familjerum och lyxiga minisviter. Några av våra sviter har egen bastu. Oavsett vilket rum du väljer, räkna med ett bekvämt boende i en klassisk dalamiljö. Prisklasserna varierar, men utan att tumma på kvalitén. Det finns en anledning till att Mora Hotell försetts med fyra stjärnor. Gratis wifi och stor frukostbuffé ingår i rumspriset.

Söker du boende till Vasaloppet?

För dig som behöver boende till Tjejvasan eller något annat av Vasaloppets arrangemang är läget perfekt. Här kan du sova ut ordentligt, äta en stadig frukost och ta dig till tävlingen med hjälp av vasaloppsbussarna som avgår här utanför.

Information om rummen

Standardrummen finns inte med extrasäng. Vi erbjuder istället praktiska standard-familjerum. Våra dubbelrum Business och Superior har bekväma bäddsoffor för 1-2 personer. För er som har barn erbjuder vi familjesviter med ett lek/barnsovrum i direkt anslutning till föräldrarnas rum. Även fyrbenta vänner är välkomna i ett hundrum med säng, matskål och tuggben.

Late check-out

Om möjlighet finns erbjuder vi late check-out kl. 15:00 på söndagar. Detta möjliggör sovmorgon och långfrukost på söndagsmorgonen. Passa på att njuta en stund i relaxavdelningen innan avfärd