Dalahästmålning i Nusnäs

Söker du boende i samband med besök i Nusnäs och dalahästtillverkningen? Kom till oss på fyrstjärniga Mora Hotell & Spa. Vår hotellanläggning ligger i Mora i Dalarna. Vi har alternativ som passar familjer, par och dig som vill bo själv. Ät gott och lokalproducerat i vår fina restaurang, och slappna av i relaxavdelningen. Klicka här för att boka ditt boende nu.

Vilka boenden erbjuds?

Här finns lyxiga bastusviter och minisviter. Vi har även standardrum. För dig som har barn finns det rum med barn-/lekhörna, och hundägare kan ta med vovven till oss. Det finns ett rum för alla, och oavsett vad du väljer kan du räkna med en fyrstjärnig standard och gratis wifi. Självklart ingår vår härliga frukostbuffé i priset. Kom till oss och bo i avslappnande dalamiljö, samtidigt som du har nära till sevärdheterna i Dalarna.


Hur hittar jag till Nusnäs och dalahästmålningen?

Nils Olsson hemslöjd har tillverkat sin dalahäst i Nusnäs sedan 1928. Med tiden har detta kommit att bli en turistattraktion här i Dalarna. Dalahästarna produceras av material från skogarna här runt Siljan, och allt inom produktionen sker i fabriken. Nusnäs ligger 11 km från vårt hotell. Du tar dig dit på 20 minuter med bil. Det går även landsvägsbussar. Fråga oss på hotellet om du behöver hjälp med detta. Du kan läsa mer om dalahästtillverkning och dalahästmålning här.


Mer om hotellet och dess utbud

Förutom fyrstjärniga komfortabla rum erbjuder vi en härlig relaxavdelning där du kan skämma bort dig ordentligt. Boka spabehandling eller njut i bubbelpool,  pool, bastu och ångbastu. I vår restaurang äter du en underbar frukostbuffé med lokalproducerade läckerheter. På kvällen kan du istället avnjuta en god middag, även den på lokalproducerade råvaror. Vi har ett bra utbud med vin och champagne. Fråga gärna vår kunniga personal. Boende nära Nusnäs dalahästmålning.