Vasaloppsarenan – en historisk rutt

Vasaloppsarenans 90 historiska kilometrar mellan Sälen och Mora kan utnyttjas till många olika aktiviteter. Du behöver inte vara elitidrottare för att njuta av den vackra naturen längs rutten. Delar av området är skyddat som naturreservat, så det är viktigt att du har koll på bestämmelserna.

vasaloppsarenan

Vandra, cykla och skida i Vasaloppsarenan

Eftersom Vasaloppsleden kontinuerligt underhålls, är den ett bra val för dig som vill springa, cykla eller åka skidor. För den som vill ha ett lugnare tempo, och kanske lite dalaäventyr, går det utmärkt att vandra längs leden.  Läs mer om vasaloppsarenan


Njut av storslagen natur och historisk bygd

Förutom vår vackra dalanatur bjuds det på andra intressanta sevärdheter i Vasaloppsarenan. Besök fäbodar, dit bygdens lantbrukare en gång vallfärdade med sina djur. Det gör inte saken sämre att Sveriges blivande konung, Gustav Vasa, en gång i tiden rörde sig i området och övernattade här under sin flykt undan danskarna. Här kan du läsa mer om historien kring Vasaloppet.


Har du funderingar? Fråga oss

Är du sugen på en dagsutflykt i Vasaloppsarenan? Ät en stadig frukost i vår matsal här på hotellet, och packa en lunchkorg för mat i det fria. Vår duktiga personal ger gärna tips om sevärdheter och aktiviteter. Du kan även se fler aktiviteter i och runt Mora här.