Upplevelser i Mora med omnejd – aktiviteter i Dalarna

Dalarna är ett rikt turistlän, och här finns gott om aktiviteter för såväl familjer med barn som kulturintresserade vuxna och dig som är sportutövare. Här nedanför tipsar vi om roliga och spännande aktiviteter i och runt Mora. Ta gärna kontakt med personalen på hotellet om du behöver tips.

Kontakta oss 0250-592650 Du kan även maila: info@morahotell.se

Dalhalla – konsertarena nära hotellet

Dalhalla är en mäktig konsertarena, belägen i det före detta kalkbrottet Draggängarna i Rättvik. Väl värd ett besök!

Lär känna Anders Zorn

Anders Zorn är mest känd för sina oljemålningar av nationalromantiska motiv, landskapsmotiv, nakenstudier av kullor från Dalarna, och porträttmålningar. Han var en populär porträttmålare, som bland annat målade amerikanska presidenter.

Tomteland – en sagolik familjeupplevelse

Visste du att vårt hotell ligger nära Tomteland? I Gesunda, strax utanför Mora, ligger Sagolandet Tomteland. Här finns en magisk värld som kan besökas av både stora och små.

Vasaloppet – dalatradition med kunglig historia

Det var tack vare Gustav Vasa Sverige blev fritt från Danmark.

Ultravasan 90

Behöver du skaffa boende till Ultravasan i närheten av Mora eller Sälen?

Cykelvasan 90

Nu kan det vara läge att skaffa boende till Cykelvasan.

Dalahästmålning i Nusnäs

Söker du boende i samband med besök i Nusnäs och dalahästtillverkningen.

Kortvasan 30 km

Söker du boende till Kortvasan i och runt Mora eller runt Siljan.

Tjejvasan

Sov gott på hotell i Mora under ditt deltagande i Tjejvasan 30 km.

Bo hos oss – tillgång till alla aktiviteter i siljansområdet

På Mora hotell bor du bekvämt och med hög standard. Allt vad Dalarna har ett erbjuda finns inom en dagsutflykts räckhåll med bil. Tåg- och bussförbindelserna är goda, och du har gångavstånd till Mora station. Utöver aktiviteter tipsar vi gärna om de undersköna miljöer som finns i närområdet – från fäbodvallar till vattenfall. Här i närområdet finns sagolandet Tomteland, konsertarenan Dalhalla, rovdjursparken i Orsa och det geologiskt intressanta Siljansområdet. Bygden genomsyras av folkmusik, som bland annat får uttryck i Bingsjöstämman.

Vasaloppet sommar och vinter

Vi har många gäster som bor hos oss i samband med Vasaloppets arrangemang under sommar och vinter. På sommaren är det Cykelvasan som lockar, och på vintern avgörs det klassiska skidloppet som lockar tävlande från världen över. Tjejvasan är ett annat arrangemang vars utövare gärna bor hos oss, och bekvämt åker med någon av bussarna till starten på morgonen.

Konst och konstupplevelser i Dalarna

I Dalarna finns flera stora konstnärer. Anders Zorn, känd för målningarna av sina dalkullor, har förärats ett museum här i Mora. Det är ett populärt resmål som lockar såväl nationella som internationella gäster. Något längre bort, i Falun, finns Carl Larsson-gården där konstnärsparet Karin och Carl Larsson bodde. Även detta är ett museum.

För dig som gillar action – utförsåkning och mountain bike i Gesunda

Ta med slalomskidor eller snowboard och boka in skidåkning i de fina backarna i Gesunda, som sommartid även erbjuder fartfylld downhill med mountain bike. Utförsåkning kan du även njuta av i Grönklitt i Orsa, Romme Alpin i Borlänge och så står hela Sälen till förfogande med ett flertal skidanläggningar.

Hur du hittar hit

Mora hotell

Här kan du se en karta över närområdet, med några intressanta platser utmärkta. Tveka inte att fråga oss om du undrar över något.

0m Till centrum
30m Till tåget
200m Zornmuséet
300m Vasaloppsmålet
7,6km Dalahästar Nusnäs
14,3km Tomteland