Familjeaktiviteter i Dalarna

Här i Dalarna på Mora Hotell finns massor av aktiviteter för hela familjen! Vi erbjuder äventyr för både stora och små samt roliga och lärorika familjeaktiviteter. Samtidigt med allt detta, kan ni njuta av vår fina resturang och vårt sköna spa, i en underskön miljö.

Läs mer här nedan om några exempel på familjeaktiviteter vi erbjuder, eller gå drekt till alla de aktiviteter vi har att bjuda på.

Tomteland

I de magiska skogarna utanför Mora bland sjöar och höga berg, ligger Tomtelands sagovärldar. Här finns allt för barnens fantasi. Låt dem vandra i Trollrike, Drakland eller Skogstomtebyn. Upplev tillsammans Älvornas fagra rike och Sagotorget eller vandra tillsammans i den Förtrollade skogen och andra magiska platser. Dina barn är hjältarna alla äventyr, tillsammans med livs levande alver, tomtar och troll.

I vårt Tomtelandspaket ingår inte bara ett besök i äventyrens rike, utan också ett spa samt god mat och dryck för de vuxna i familjen. Boka idag för att uppleva båda magi och njutning.


Trollstigen

Ta med barnen på hinderbana med sagostig och clown. Trollstigen kräver ingen bokning – det är bara att knata iväg och ha roligt – och ligger dessutom bara några minuter från hotellet med bil.


Vagn-/slädtur med häst

Upplev den speciella och trivsamma känslan av att åka bakom en häst, såsom dalafolket färdades i gamla tider. Hela familjen kan sitta och mysa med varm choklad och filtar och se den vackra naturen långsamt glida förbi. Hos kan ni boka både häst och vagn eller häst och släde. Ni kan rentav välja att framföra ekipaget själv!