Fira midsommar i Mora, Dalarna

Söker du efter traditionellt midsommarfirande i Rättvik, Leksand, Mora eller någon annanstans i Dalarna? Fira midsommar vid oss på Mora Hotell & Spa, med traditionsenlig sill och nubbe, nypotatis och allt som hör denna högtid till. Firanden och resande av majstång finns det gott om i närområdet. Se våra rum här.

Var kan jag fira midsommar i Dalarna?

Dalarna lever verkligen upp under midsommarafton, och vissa byar firar även midsommardagen eller veckan före/efter midsommar. Det är främst orterna kring Siljan, som Leksand, Tällberg, Rättvik och Mora som attraherar turister. Men det firas så knätofsarna viner över hela Dalarna.


Hur ser ett midsommarfirande ut?

Hur midsommar firas varierar mellan orterna. Några fokuserar på barnen, med djuraktiviteter, ponnyridning och liknande. Andra satsar istället på vuxna och anordnar dans, mer festliknande aktiviteter och liknande.

Det gemensamma är att människor bär traditionella folkdräkter, klär midsommarstången tillsammans och reser den. Detta ofta till tonerna av folkmusik. Därefter blir det dans kring stången, med klassiska lekar som Små grodorna.


Bo hos oss när du firar midsommar i Mora

Boka ditt midsommarpaket här
Bo bekvämt i ljusa mysiga rum, ät gott och lokalproducerat i vår restaurang och njut i fulla drag på vår relaxavdelning.


Dalarna är mer än firande av midsommar

Mora och Dalarna lever verkligen upp under sommaren. Den vackra vyn över Siljan ramas in av grönskan, och när solen lyser från en klarblå himmel vågar vi påstå att vi befinner oss mitt i ett paradis! Då passar det bra att prova någon av de aktiviteter som erbjuds i närområdet.

Om du har några frågor om midsommar i Mora, ta kontakt med oss här.