Dalhalla – konsertarena nära hotellet

Söker du boende på hotell i närheten av Dalhalla? Mora Hotell & Spa ligger en dryg halvtimmes bilfärd från konsertarenan. Passa på att boka något av våra två paket.

Dalahallapaket 1 natt

Dalahallapaket 2 natt

dalhalla

Vad är Dalhalla?

Det är en konsertarena i Rättvik, Dalarna. Det som gör Dalhalla unikt är att det är en utomhusarena, inrymd i resterna av ett gammalt kalkbrott, Draggängarna. Sedan 1940-talet har det brutits stora mängder kalk här, och arenan är resultatet: ett stort dagbrott. Brytningen av kalk lades ner 1990, strax innan idén om en nationell utomhusarena föddes av operasångerskan Margareta Dellefors.


Vilket år invigdes arenan?

Konsertarenan invigdes 1993 och har sedan dess varit skådeplats för ett stort antal konserter, teateruppsättningar och operauppföranden. Arenan rymmer cirka 6000 personer åt gången. Den är berömd för sin fina akustik, som ger varje konsert en unik ljudbild som inte kan upplevas i en inomhuslokal.


Vilka har spelat på Dalhalla?

Arenan har fått besök från ett stort antal svenska folkkära artister och världsartister genom åren. För att nämna några: Dionne Warwick, Paul Potts, Bryan Ferry, John Fogerty, Norah Jones, Toto, Sting, Ulf Lundell, Tom Jones, Patti Smith, Malena Ernman, Robert Plant, Beach Boys, Scorpions, Björn Skifs, First Aid Kit, Roxette, Neil Young, ZZ Top, Mando Diao, Deep Purple, Björk, Nick Cave & The Bad Seeds, Kraftwerk, Pet Shop Boys, Jerry Williams, Emmylou Harris, Simple Minds och Lars Winnerbäck. Läs mer om arenan här.


Hur hittar jag till Dalhalla?

Åk mot Rättvik och följ skyltningen till arenan. Sväng av vid Nittsjö och du kommer bakvägen till Dalhalla, vi törs säga att vi är ”närmast” Dalhalla i tid då du slipper åka genom Rättvik och den trafik som kommer söderifrån. Du kan även klicka på länken här, och välja färdbeskrivning. Här ligger Dalhalla.


Några praktiska råd

Det kan bli ganska svalt i stenbrottet, även på sommaren. Därför är det vettigt att ta med varma kläder. Se till att vara på plats i tid för att få en bra parkering, om du åker bil. För information om övriga transportmedel till konsertarenan i Rättvik, ta gärna kontakt med personal på hotellet så hjälper vi dig.


Varför ska jag bo på Mora Hotell & Spa?

Moras eget stadshotell erbjuder en hög servicenivå som sig bör för ett fyrstjärnigt hotell. Här finns bekväma rum av olika storlek, samtliga med fritt wifi och en närande frukostbuffé på lokalproducerade råvaror. Busshållplats utanför hotellet och närmast med egen bil tidsmässigt. Det som utmärker oss är vår relaxavdelning. Vila upp kroppen efter konsertupplevelsen. Läs om vårt spa här.