Upplevelser Dalarna

Upplevelser Dalarna

Söker du intressanta och givande upplevelser i Dalarnas vackra miljö? Då har du hittat rätt. Vi på Mora Hotell erbjuder fantastiska musikupplevelser, vandring och andra härliga stunder i underskön natur, och historiska matäventyr. Hos oss kan du äta som Gustav Vasa, gå härligt vilse i urskogen eller njuta av föreställningar på unika Dalhalla. I Dalarna finnas med andra ord något att göra för alla.

Läs mer om vad vi har ett erbjuda dig nedan eller gå direkt till våra upplevelsepaket. Vi är säkra på att du hittar något som lockar dig.

dalhalla

Dalhalla

Dalhalla är Dalarnas närmast unika, internationellt erkända arena med tiotusentals besökare varje år. Det före detta kalkbrottet ger med sina skrovliga kalkväggar och amfiteater-liknande form utmärkt resonans och alldeles lagom ljudnivå utan ekon.

Vi erbjuder paket med boende, konsert och vickning efter konserten, ifall det lockar med ett glas vin och en bit mat efter en musikalisk afton av sällsam natur. Du kan bo hos oss en natt eller två nätter. Självklart flyttar vi din bokning ifall evenemangets datum flyttas framåt.


Upplev Dalarnas natur

Vandra i trolska skogar, cykla i vacker natur eller klättra upp längs skogsbeklädda berg och kullar, för att ta in en vacker utsikt. Vi har paket för alla aktivitetsnivåer och kan även erbjuda vandringspaket speciellt utformade för att du skall kunna ta bra bilder.

Vi erbjuder också en mängd andra upplevelser i Mora och Dalarna. Åk till exempel på en räkkryssning på Siljan, åk på fridfull tur med vagn och häst eller låt barnen uppleva en magisk hinderbana på Trollstigen.


Gustav-vasa

Upplev Dalarnas historia & dess mat

Dalarna har en rik historia och härifrån kommer flera viktiga historiska personer. Du känner väl till historierna om Gustav Vasa? I Mora kan du se en staty rest till minne över Vasas tal till dalkarlarna. Eller varför inte besöka Zornmuseet? Imponeras av Anders Zorns konst och lär dig om hans häpnadsväckande internationella karriär som bidrog med att sätta Dalarna och Mora på kartan under nationalromantiken.

Hos kan du också äta som man gjorde förr. På vår Gustav Vasa-middag får du uppleva hur det var att äta på medeltiden. Vi börjar med en promenad till Vasamonumentet för att känna av historiens vingslag. Därefter serveras det mat som grillas och kokas efter medeltida recept.

Vi erbjuder också en mer sentida historisk matupplevelse, i form av vår Zorn-middag. I det så kallade Konstnären-rummet – där Emma och Anders Zorn tog emot besökare som Carl Larsson, Strindberg och Lagerlöf – bjuds du på en middag utöver det vanliga. Inspirerad av 1800-talets recept, får du smaka på både historia och god mat.

Boka någon av våra historiska matpaket och transportera både dina smaklökar och din fantasi tillbaka till svunna tider. Vem vet – kanske blir du inspirerad av maten och drycken till egna stordåd?