Vasaloppsarenan – en historisk rutt

Vasaloppsarenans 90 historiska kilometrar mellan Sälen och Mora kan utnyttjas till många olika aktiviteter. Och du behöver inte vara elitidrottare för att njuta av den vackra naturen längs rutten. Området är skyddat som naturreservat, så det är viktigt att du har koll på bestämmelserna.

Vandra, cykla och vandra i Vasaloppsarenan

Eftersom Vasaloppsleden kontinuerligt underhålls, är den ett bra val för dig som vill springa, cykla eller åka skidor. För den som vill ha ett lugnare tempo, och kanske lite dalaäventyr, går det utmärkt att vandra längs leden. Det finns nio övernattningsstugor längs leden som kan hyras för 50 kronor natten. Betalning görs via Swish eller girobetalning, med mera. Husdjur får ej tas med i stugorna, och rökning är förbjuden. Läs mer om vasaloppsarenan

Njut av storslagen natur och historisk bygd

Förutom vår vackra dalanatur bjuds det på andra intressanta sevärdheter i Vasaloppsarenan. Besök fäbodar, dit bygdens lantbrukare en gång vallfärdade med sina djur. Det gör inte saken sämre att Sveriges blivande konung, Gustav Vasa, en gång i tiden rörde sig i området och övernattade här under sin flykt undan danskarna. Här kan du läsa mer om historien kring Vasaloppet.

Har du funderingar? Fråga oss

Är du sugen på en dagsutflykt i Vasaloppsarenan? Ät en stadig frukost i vår matsal här på hotellet, och packa en lunchkorg för mat i det fria. Vår duktiga personal ger gärna tips om sevärdheter och aktiviteter. Du kan även se fler aktiviteter i och runt Mora här.

Hur du hittar hit

Mora hotell

Här kan du se en karta över närområdet, med några intressanta platser utmärkta. Tveka inte att fråga oss om du undrar över något.

0m Till centrum
30m Mora Strand tågstation
200m Zornmuséet
300m Vasaloppsmålet
7,6km Dalahästar Nusnäs
14,3km Tomteland