Fira midsommar i Mora, Dalarna

Söker du efter traditionellt midsommarfirande i Rättvik, Leksand, Mora eller någon annanstans i Dalarna? Fira midsommar vid oss på Mora Hotell & Spa, med traditionsenlig sill och nubbe, nypotatis och allt som hör denna högtid till. Firanden och resande av majstång finns det gott om i närområdet. Se våra rum här.

Var kan jag fira midsommar i Dalarna?

Dalarna lever verkligen upp under midsommarafton, och vissa byar firar även midsommardagen eller veckan före/efter midsommar. Det är främst orterna kring Siljan, som Leksand, Tällberg, Rättvik och Mora som attraherar turister. Men det firas så knätofsarna viner över hela Dalarna.

Hur ser ett midsommarfirande ut?

Hur midsommar firas varierar mellan orterna. Några fokuserar på barnen, med djuraktiviteter, ponnyridning och liknande. Andra satsar istället på vuxna och anordnar dans, mer festliknande aktiviteter och liknande.

Det gemensamma är att människor bär traditionella folkdräkter, klär midsommarstången tillsammans och reser den. Detta ofta till tonerna av folkmusik. Därefter blir det dans kring stången, med klassiska lekar som Små grodorna.

Bo hos oss när du firar midsommar i Mora

Passa på att lyxa till det med något av våra paket. Bo bekvämt i ljusa mysiga rum, ät gott och lokalproducerat i vår restaurang och njut i fulla drag på vår relaxavdelning.

Dalarna är mer än firande av midsommar

Mora och Dalarna lever verkligen upp under sommaren. Den vackra vyn över Siljan ramas in av grönskan, och när solen lyser från en klarblå himmel vågar vi påstå att vi befinner oss mitt i ett paradis! Då passar det bra att prova någon av de aktiviteter som erbjuds i närområdet.

Vi har gjort i ordning en sida med aktivitetstips, och några av dem passar definitivt som midsommaraktiviteter. Om du har några frågor om midsommar i Mora 2020, ta kontakt med oss här.

Hur du hittar hit

Mora hotell

Här kan du se en karta över närområdet, med några intressanta platser utmärkta. Tveka inte att fråga oss om du undrar över något.

0m Till centrum
30m Mora Strand tågstation
200m Zornmuséet
300m Vasaloppsmålet
7,6km Dalahästar Nusnäs
14,3km Tomteland