Kulturpasset låter dig lära känna Dalarna

Fyller du i Kulturpasset? Fyra av nio sevärdheter i Dalarna ligger i eller i närheten av Mora. Du som åker runt i Dalarna har en strategisk utgångspunkt här på Mora Hotell & Spa. Bo hos oss medan du “checkar av” dessa platser.

Vilka platser i Kulturpasset ligger nära Mora?

  • Zornmuseet ligger på gångavstånd från hotellet. Passa även på att besöka Zorngården.
  • Nils Olsson Dalahästar ligger i Nusnäs här i kommunen.
  • Hildasholm ligger i Leksand.
  • Porfyrmuseet hittar du i grannkommunen Älvdalen.

Övriga platser i passet är Carl Larsson-gården i Sundborn, Avesta Art, Falu Gruva, Ornässtugan och Dalarnas Museum.

Vad är Kulturpasset?

Kulturpasset är ett sätt att lära känna Dalarna. Du kan köpa det på turistbyråerna i länet och på varje besöksmål. Med passet har du rabatt på entré och andra fördelar. Om du lyckas pricka in alla nio platserna får du en specialutgåva av Kulturresans dalahäst. Passet kostar 125 kronor och gäller i två år.

Bo hos oss

Söker du boende i samband med att du besöker sevärdheterna i Kulturpasset? Kom till oss på fyrstjärniga Mora Hotell & Spa. Vår hotellanläggning ligger mitt i centrala Mora. Ät gott och lokalproducerat i vår fina restaurang, och slappna av i relaxavdelningen. Klicka här för att boka ditt boende nu

Mer om vårt hotell i Mora

Förutom fyrstjärniga sköna rum har vi en härlig relaxavdelning där du kan njuta ordentligt. Testa spabehandling eller slappna av i bubbelpool,  pool eller bastu. I restaurangen äter du en ljuvlig frukostbuffé i klassisk dalastil På kvällen kan du äta en god middag gjord på lokalproducerade råvaror. Utöver detta står ett bra utbud med vin och champagne till vårt förfogande. Välkommen!

Hur du hittar hit

Mora hotell

Här kan du se en karta över närområdet, med några intressanta platser utmärkta. Tveka inte att fråga oss om du undrar över något.

0m Till centrum
30m Mora Strand tågstation
200m Zornmuséet
300m Vasaloppsmålet
7,6km Dalahästar Nusnäs
14,3km Tomteland