Zornpaket

Zornmuseet – världens största samling Zorn

På Zornmuseet kan du uppleva världens största samling av Anders Zorn. Lär känna pojken från Mora som gjorde en exceptionell internationell karriär och blev Sveriges genom tiderna mest kända och framgångsrika konstnär.

Datum: kan bokas  Carl Larsson och Zorn alla dagar t .o.m 1/9,

Zornmuseet och Zorngården 2 sep 2019 – 29 maj 2020, tisdag-söndag

 

Fr.2525kr

Fr.2525kr

Zornsamlingarna och Zornmuseet

Zorn målade inte bara oljemålningar med nakna dalkullor i fäbodmiljö. Han var också en oerhört skicklig grafiker samt akvarellmålare, ingen kunde måla vatten som han. Han var också en av den tidens mest eftersökta porträtt-målare, t.o.m. 3 amerikanska presidenter blev förevigade av Zorns pensel. För mer info & öppettider www.zorn.se

18 DECEMBER 18 — 31 DECEMBER 19

Kulturresan i Dalarna

Ta del av Kulturresan Dalarna, en rundresa med nedslag på platser som avslöjar spännande delar av Sveriges historia. Samla stämplar och ta del av förmånliga erbjudanden. Med hjälp av Kulturpasset kan man besöka nio kulturhistoriska besöksmål i Dalarna; Avesta Art, Zornmuseet, Carl Larsson gården, Falu Gruva, Hildasholm, Ornässtugan, Porfyrmuseet, Dalarnas museum och Nils Olsson Dalahästar.

Kulturpasset säljs på respektive besöksmål och på turistbyråerna i Dalarna, i passet finns det för varje stopp ett erbjudande. När varje erbjudande används får innehavaren av passet en stämpel. När alla nio kulturresemål besökts erhålls en specialutgåva av Kulturresans dalahäst. Varje erbjudande i passet gäller för en person vid ett tillfälle under 2018–2019 med startdatum för dagen då passet införskaffas. Pris: 125:-

Under hösten visar Zorngården ett urval av Anders och Emmas kläder, skor och accessoarer. Allt från moderiktiga skjortor från Nordiska Kompaniet i Stockholm till skräddarsydda klänningar från Paris. Utställningen kompletterar våra ordinarie visningar på Zorngården och kan endast ses i samband med en guidad visning.

Datum: kan bokas 19/8 – 31/5

Guidad visning på Zorngården, Sveriges mest berömda konstnärshem

Hemmet inreddes runt sekelskiftet 1900 med en blandning av internationellkonst, nationalromantik och kurbits. Zorngården var ett under av modernitet när det stod klart. Här kan man beskåda Sveriges första rostfria diskbänk och varmvattensberedaren som Zorn tagit med hem från Amerika. En unik lyx
på den här tiden!

Paret Zorn var mycket gästfria och deras hem var en samlingsplats för den tidens alla kändisar såsom Prins Eugen, Selma Lagerlöf, Carl Larsson, Bruno Liljefors, Albert Engström m.fl.

I Zorn-paketet ingår:
– Logi, 2 nätter, i delat Standard dubbelrum inkl. stor frukostbuffé
– Entré till Zornsamlingarna på Zornmuseet
– Entré till sommarens specialutställning (30/5-1/9) Zorn & Carl Larsson – konst och vänskap
– Entré och guidad visning av Zorngården
– Snittar och bubbel framför öppen eld.
– 2-rätters middag (förrätt & varmrätt), 2 dagar
– Gratis entré till Relaxavdelningen med pool, ång- & torrbastu

Intresserad?

Alla paketerbjudanden

Hur du hittar hit

Mora hotell

Här kan du se en karta över närområdet, med några intressanta platser utmärkta. Tveka inte att fråga oss om du undrar över något.

0m Till centrum
30m Till tåget
200m Zornmuséet
300m Vasaloppsmålet
7,6km Dalahästar Nusnäs
14,3km Tomteland