Upplevelser i Mora med omnejd – aktiviteter i Dalarna

Dalarna är ett rikt turistlän, och här finns gott om aktiviteter för såväl familjer med barn som kulturintresserade vuxna och dig som är sportutövare. Här nedanför tipsar vi om roliga och spännande aktiviteter i och runt Mora. Ta gärna kontakt med personalen på hotellet om du behöver tips.

Vasaspåret – en hyllning till Gustav Vasa

Var med och fira Gustav Vasas berömda skidtur, som slutade i att Sverige blev fritt från dansken. Under 2020 och 2021 firas Vasaspåret.

Vasaloppet 2022 Jubileumsåret 100 år

Vasaåket 2022 har i år fyra distanser – 10, 30, 45 och 90 km

Lär känna Anders Zorn

Anders Zorn är mest känd för sina oljemålningar av nationalromantiska motiv, landskapsmotiv, nakenstudier av kullor från Dalarna, och porträttmålningar.

Vasaloppet – dalatradition med kunglig historia

Det var tack vare Gustav Vasa Sverige blev fritt från Danmark.

Fira midsommar i Mora, Dalarna

Fira midsommar i Mora. Bo bekvämt på vårt hotell, och njut av traditionellt midsommarfirande lite här och var i området.

Ultravasan 90

Behöver du skaffa boende till Ultravasan i närheten av Mora eller Sälen?

Kulturpasset låter dig lära känna Dalarna

Fyra av nio platser i Kulturpasset ligger i eller nära Mora. Du har en strategisk utgångspunkt här på Mora Hotell & Spa. Välkommen att bo hos oss!

Vasaloppsarenan – en historisk rutt

Du behöver inte vara elitidrottare för att njuta av den vackra naturen längs rutten. Cykla, spring, gå eller åk skidor. Besök fäbodar och njut.

Cykelvasan 90

Nu kan det vara läge att skaffa boende till Cykelvasan.

Mora Hotell är största Infopoint

Vi är Glad att presentera Mora Hotell som en infopoint i Mora - Läs mer vad det innebär för just dig.

Dalahästmålning i Nusnäs

Söker du boende i samband med besök i Nusnäs och dalahästtillverkningen.

Vasaloppet 30 (fd Kortvasan)

Söker du boende till Kortvasan i och runt Mora eller runt Siljan.

Tomteland – en sagolik familjeupplevelse

Visste du att vårt hotell ligger nära Tomteland? I Gesunda, strax utanför Mora, ligger Sagolandet Tomteland. Här finns en magisk värld som kan besökas av både stor...

Tjejvasan

Sov gott på hotell i Mora under ditt deltagande i Tjejvasan

Dalhalla – konsertarena nära hotellet

Dalhalla är en mäktig konsertarena, belägen i det före detta kalkbrottet Draggängarna i Rättvik. Väl värd ett besök!

Bo hos oss – tillgång till alla aktiviteter i siljansområdet

På Mora hotell bor du bekvämt och med hög standard. Allt vad Dalarna har ett erbjuda finns inom en dagsutflykts räckhåll med bil. Tåg- och bussförbindelserna är goda, och du har gångavstånd till Mora station. Utöver aktiviteter tipsar vi gärna om de undersköna miljöer som finns i närområdet – från fäbodvallar till vattenfall. Här i närområdet finns sagolandet Tomteland, konsertarenan Dalhalla, rovdjursparken i Orsa och det geologiskt intressanta Siljansområdet. Bygden genomsyras av folkmusik, som bland annat får uttryck i Bingsjöstämman.

Vasaloppet sommar och vinter

Vi har många gäster som bor hos oss i samband med Vasaloppets arrangemang under sommar och vinter. På sommaren är det Cykelvasan som lockar, och på vintern avgörs det klassiska skidloppet som lockar tävlande från världen över. Tjejvasan är ett annat arrangemang vars utövare gärna bor hos oss, och bekvämt åker med någon av bussarna till starten på morgonen.

Konst och konstupplevelser i Dalarna

I Dalarna finns flera stora konstnärer. Anders Zorn, känd för målningarna av sina dalkullor, har förärats ett museum här i Mora. Det är ett populärt resmål som lockar såväl nationella som internationella gäster. Något längre bort, i Falun, finns Carl Larsson-gården där konstnärsparet Karin och Carl Larsson bodde. Även detta är ett museum.

För dig som gillar action – utförsåkning och mountain bike i Gesunda

Ta med slalomskidor eller snowboard och boka in skidåkning i de fina backarna i Gesunda, som sommartid även erbjuder fartfylld downhill med mountain bike. Utförsåkning kan du även njuta av i Grönklitt i Orsa, Romme Alpin i Borlänge och så står hela Sälen till förfogande med ett flertal skidanläggningar.