Timber Sport/Timberland

Pröva på olika grenar inom timbersport, där det gäller att var flink med motorsågen, yxan eller sågen. Instruktörer från det svenska landslaget inom denna udda sport är instruktörer. Minst 10 personer krävs för en bokning. Boka här.

STIHL Timbersports startade i USA 1985,  men har sitt ursprung i skogshuggartävlingar på 1800-talet. Timbersports är en professionell tävlingsserie i extremsport med lokala, regionala, nationella och internationella tävlingar samt världsmästerskap.

Sverige har arrangerat flera Nordiska Mästerskap. Senioratleter tävlar individuellt i sex grenar; tre med yxa, två med motorsåg och en med såg.

Atleterna tävlar i spektakulära grenar som bland annat Springboard, där det gäller att klyva toppen på en stam, två meter över marken. Grenen Hot Saw inkluderar en specialbyggd motorsåg på cirka 62 hästkrafter, med en wankelmotor från en jetski eller snöskoter.

Gruppen får prova på olika timbersport-grenar under cirka tre timmar. Vi kan göra det som en femkamp, individuellt eller i lag. Alla kan vara med. Det viktigaste är att man har kul.

Svenskt fika och transport till Orsa ingår i detta arrangemang.

Pris: 800:-/deltagare

 

Femkamp

Vi arrangerar en rolig och klurig femkamp med samarbetsövningar. Alla i laget måste vara delaktiga för att klara övningen. Lagen samlar poäng  och det hela avslutas med en jaktstart. Tidsåtgång cirka 2,5 – 3 timmar.

Pris : 625:-/ deltagare   ( 8 personer)

 

Uppvisning

Vid större grupper går även att få en timbersport-uppvisning med svenska landslaget. Detta upplägg kan ta upp till 80 personer.

Pris: 25 000:- 

min. 10 pers

Hur du hittar hit

Mora hotell

Här kan du se en karta över närområdet, med några intressanta platser utmärkta. Tveka inte att fråga oss om du undrar över något.

0m Till centrum
1 min Mora Strand tågstation
200m Zornmuséet
300m Vasaloppsmålet
10,6km Dalahästar Nusnäs
17,6km Tomteland