Klassiskt och bekvämt boende i Dalarna

Bo i lugn miljö i Mora, Dalarna, som människor har gjort sedan 1830-talet. Här finns 140 rökfria hotellrum i olika storlekar, för både familjer, par och dig som behöver boende under Vasaloppet.
Lär om vår policy om rådande Covid 19 här

Kontakta oss för
bästa erbjudande
0250-592650 Du kan även maila: info@morahotell.se

Standard

Standard dubbelrum (ca 19-21 m2) är enkla och komfortabla rum inredda i ljusa färger med färgstarka textilier. En del rum har lätt snedtak. Standard dubbelrum har dubbelsäng (160 cm/180 cm). Alla Standardrum ligger åt gatan eller mot parken.

OBS. Dessa rum finns ej med extrasäng. För dig som har större barn som inte sover i föräldrars säng, se Business-rum med bäddsoffa.

Önskar du ett större rum med sittgrupp rekommenderar vi Business, Superior eller Premier rummen.

Superior

Superior rummen är stora rum (ca 24 m2), så kallat mini-sviter. Superior rummen har nya kontinentalsängar, dubbelsäng (180 cm) eller två separata sängar (90 cm). Alla Superior rummen har sittgrupp (soffa som kan bäddas upp som extrasäng för 2 personer) och gott om plats för avkoppling.

I Superior rummen ingår lån av badrock, tillgång till minibar/kylskåp samt vatten/kaffe kokare. Superior rummen har utsikt mot Moragatan.

Familjerum

Family Suite rummen består av ett stort dubbelrum med dubbelsäng (180 cm) och en bekväm sittgrupp/bäddsoffa (bäddmått 140 cm). I direkt anslutning ligger ett barn/lekrum med 2 sängar, inrett i ljusa färger med fantasitapet och leksaker.

Family Sviterna vetter mot Moragatan.

Önskar man ett lite billigare boende så erbjuder vi även 3 stora nyinredda Standard Familjerum med plats för 4 – 5 personer. Två av rummen har en stor dubbelsäng, en bäddsoffa för 2 personer samt en enkelsäng som är placerad i den stora hallen. Ett av rummen har en stor dubbelsäng samt en våningssäng. Alla rummen har trägolv.

Premium

Premium rummen är stora lyxiga rum (ca 24 m2), så kallat minisviter, där alla rummen har utsikt eller begränsad utsikt mot Siljan. Alla Premium rummen har nya lyxiga kontinentalsängar (180 cm säng).

Premium rummen är inredda i ljusa färger med bekväm sittgrupp och gott om plats för avkoppling. Här har vi kombinerat modern svensk design med det bästa Mora Armatur har att erbjuda i badrummen.
I Premium-rummen ingår: lån av extra lyxig badrock, tofflor att ta med hem, tillgång till Minibar och Espressomaskin.
OBS, dessa rum finns ej med extrasäng. Åldersgräns 18 år.

Business

Business rummen finns som dubbelrum (160/180 cm säng) eller twinrum (två 90 sängar). Rummen är stora (ca 20-24 m2) och bekväma med sittgrupp och gott om arbetsutrymme.

Business-rummen på 4:e våningen har dubbelsäng (160 cm), lätt snedtak och en bäddsoffa för en person. På 1:a våningen är rummen något större och har dubbelsäng (180 cm) eller två 90 cm sängar samt bäddsoffa för två personer. Alla rum har minibar/kylskåp.

Hälften av Business rummen har utsikt eller begränsad utsikt mot Siljan och den andra hälften mot Moragatan.

Bastusvit

Vi har 3 nyinredda sviter (39 m²) med egen bastu för 2-3 personer. Bastu sviterna har en stor hall och ett mindre vardagsrum modernt inrett i ljusa färger. Det finns minibar och espressomaskin. I sviterna ingår lån av extra lyxig badrock och tofflor att ta med hem. Bastusviterna har utsikt mot Mora Kyrka och Tingshusparken.

Utsikt över Siljan

Flertalet hotellrum har utsikt mot Siljan eller Tingshusparken. Den vackra omgivningen i Mora har inspirerat konstnären Anders Zorn, och sporrat mången vasaloppsåkare mot seger genom åren. I närområdet finns gott om aktiviteter för alla åldrar. Sagolandet Tomteland, konsertarenan Dalhalla, dalahästtillverkningen i Nusnäs, Zornmuseet och rovdjursparken i Orsa är några exempel.

Söker du boende till Vasaloppet?

För dig som behöver boende till Tjejvasan eller något annat av Vasaloppets arrangemang är läget perfekt. Här kan du sova ut ordentligt, äta en stadig frukost och ta dig till tävlingen med hjälp av vasaloppsbussarna som avgår här utanför.

Vad finns det för typer av rum att hyra?

Här finns mindre standardrum, stora familjerum och lyxiga minisviter. Några av våra sviter har egen bastu. Oavsett vilket rum du väljer, räkna med ett bekvämt boende i en klassisk dalamiljö. Prisklasserna varierar, men utan att tumma på kvalitén. Det finns en anledning till att Mora Hotell försetts med fyra stjärnor. Gratis wifi och stor frukostbuffé ingår i rumspriset.

Information om rummen

Standardrummen finns inte med extrasäng. Vi erbjuder istället praktiska standard-familjerum. Våra dubbelrum Business och Superior har bekväma bäddsoffor för 1-2 personer. För er som har barn erbjuder vi familjesviter med ett lek/barnsovrum i direkt anslutning till föräldrarnas rum. Även fyrbenta vänner är välkomna i ett hundrum med säng, matskål och tuggben.

Late check-out

Om möjlighet finns erbjuder vi late check-out kl. 15:00 på söndagar. Detta möjliggör sovmorgon och långfrukost på söndagsmorgonen. Passa på att njuta en stund i relaxavdelningen innan avfärd.

Hur du hittar hit

Mora hotell

Här kan du se en karta över närområdet, med några intressanta platser utmärkta. Tveka inte att fråga oss om du undrar över något.

0m Till centrum
1 min Mora Strand tågstation
200m Zornmuséet
300m Vasaloppsmålet
10,6km Dalahästar Nusnäs
17,6km Tomteland